Bissap Consulting

Equip de gestió


Jaume Colomer, Director i consultor principal.


Jaume Colomer és consultor cultural. Llicenciat en Filosofia i Lletres. Ha estat professor associat del Dte. de Teoria i Història de l’Educació de la Universitat de Barcelona, on ha impartit les assignatures Gestió Cultural (Grau d’Educació Social), Estudi de públics i polítiques de programació (Màster Oficial en Gestió Cultural) i Pedagogia de l’Oci.

Anteriorment ha estat gerent de l’empresa Tres per 3, S. a. dedicada a la producció i exhibició d’espectacles teatrals a Barcelona (1999-2003) i Director de Serveis d’Educació, Cultura i Cooperació de l’Ajuntament de Sabadell (1996-1999), com també ha tingut diferents responsabilitats directives a les Àrees de Joventut, Assumptes Socials i Esports de l’Ajuntament de Barcelona (1979-1995).

És autor de diverses publicacions sobre cultura i educació, i col·laborador habitual de la revista Artez. En Quaderns Gescènic ha publicat: (2007) La gestió de les arts escèniques en temps difícils, juntament amb Jordi Sellas, (2009) Màrqueting de les arts escèniques. Creació i desenvolupament de públics. Les seves últimes obres publicades són: (2012) Guia legal i financera de les arts escèniques a Espanya (Institut Autor) i (2013) La formació i gestió de públics escènics en una societat tecnològica (Fundació Autor).

Carlos Sancho. Director comercial i consultor associat.


Graduat en Història de l’Art per la Universidad de Zaragoza, i Màster en Gestió Cultural per la Universitat de Barcelona. Ha complementat la seva formació en diversos cursos d’anàlisis i gestió de dades.

Ha col·laborat en diferents projectes de consultoria junta a Jaume Colomer i Bissap com el Pla estratègic per a la Companyia Teatro de los Sentidos o l’estudi demandat per la plataforma Insulars: Estudi sobre les desigualtats dels territoris insulars d’Espanya en el consum i contribució a les arts escèniques.

També ha format part en diferents projectes en posicions de producció, comunicació i màrqueting digital, sent actualment el Responsable de comunicació del Programa de Gestió Cultural de la Universitat de Barcelona.

Araceli Antón.
Consultora associada.

Llicenciada en Història i Màster en Gestió Cultural per la Universitat de Barcelona, ha treballat en el camp de la producció en diversos projectes liderats per Bissap, com ara el Fòrum Cultura 2020 del Cercle de Cultura i l’estudi “La participació cultural dels joves a Catalunya” encarregat pel CoNCA, així com en les darreres edicions del Festival LOOP Barcelona i el simposi  Talking Galleries.

Marc Francesch Camps.
Consultor associat.

Director del projecte d’educació i cultura ConArte Internacional i col·laborador consultor d’Alisis cultural i Bissap. Ha treballat per la Càtedra UNESCO de Polítiques Culturals i Cooperació de la UdG en els camps del patrimoni, la museologia, la vinculació entre cultura i educació i les polítiques municipals. Ha participat en l’elaboració del Mapa Cultural de Girona. En l’àmbit de la planificació estratègica, ha participat en el procés de redacció de projectes de museus, xarxes de museus i ajuntaments elaborats per Alisis Cultural.

Taína López.
Consultora associada.

Llicenciada per l’Escola Nacional d’Art Teatral (ENAT-INBAL, Mèxic 2001). Postgrau en Gestió i producció d’espectacles per la Universitat de Barcelona. Màster en Polítiques Culturals i Desenvolupament per la Universitat de Girona. Professora del Màster de Gestió cultural de la Universitat Oberta de Catalunya i diverses ofertes formatives del ram. Ha treballat en l’àmbit de la recerca i la cooperació internacional per la Càtedra UNESCO de Polítiques Culturals i Cooperació, l’Organització d’Estats Iberoamericans, l’Agència Espanyola de Cooperació per al Desenvolupament o la UNESCO. Especialista en gestió, formació i consultoria cultural. Directora fundadora de l’empresa de serveis Alisis Cultural.

Pol Gil Marimon.
Consultor associat.

Màster en Gestió Cultural per la Universitat de Barcelona. Gestor cultural vinculat al sector de les arts escèniques i especialitzat en fires i mercats i en la internacionalització de projectes culturals. Actualment forma part de l’equip de la Secretaria Tècnica del Cercle de Cultura i ocupa el càrrec de Director executiu adjunt de Mostra Igualada, fira d’espectacles infantils i juvenils. A més a més, és membre de la junta directiva de COFAE, la Coordinadora de Fires d’Arts Escèniques de l’Estat Espanyol.

Partner estratègic

Alisis Cultural

A partir del mes de gener del 2020, Bissap va començar a operar en el marc d’una aliança estratègica amb Alisis Cultural, consultoria especialitzada en cultura amb seu a Girona i dirigida per Taína López, amb l’objectiu de sumar esforços, ampliar serveis i generar
sinergies a partir dels respectius knowhow.


Aliats

Projectes professionals, amics i amb molt bon saber fer.

Estem encantats d’escoltar el que necessites.